Vakantie Dubai

Zoek vakantie naar Dubai

Vakantie Dubai van Brussels

Goekope vakanties Dubai van Brussels

Reis Dubai

Reis Dubai

Vroeger was Dubai een stille uithoek aan de oevers van de Dubai Creek, bevolkt door bedoeïenen en parelduikers. Maar toen olie werd ontdekt in 1966 onderging Dubai een transformatie en werd het één van de meest levendige en opwindende toeristische steden. Dubai, één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen, nam de vork bij de steel en ontwikkelde een vakantiebestemming als geen ander. De moskeeën bleven staan, net als de souks, de kilometerslange witte zandstranden en zelfs de woestijn, maar alles kwam in de schaduw te liggen van hedendaagse architecturale wonderen. Bijna alles is weliswaar nieuw of in aanbouw, maar de Emirati's hebben de natuur zodanig verbeterd dat er in enkele gevallen van door de mens gemaakte mirakels kan worden geproken. Ze hebben eilanden in de zee gebouwd; de mogelijkheid om te skiën in het midden van de woestijn; her en der zijn groene golfbanen verschenen... stilaan werd Dubai een stad van superlatieven. Van het hoogste gebouw ter wereld tot het grootste shoppingfestival, van een zevensterrenhotel tot een onderwaterhotel: niets is er onmogelijk.

Wat er zo uniek en lovenswaardig is aan Dubai is niet de transformatie, maar het feit dat de stad functioneert. De miljoenen toeristen die ieder jaar binnenstromen zijn de sluitsteen op het werk aan de stad die Dubai nu is. Je kunt shoppen in de elegante winkelcentra, rally rijden door de wadi's, duinsurfen, elke denkbare watersport beoefenen of gewoon genieten van heerlijk onthaasten in een badplaats van ongeëvenaarde luxe. Het is ook een verrassend gevarieerde vakantiebestemming, met de in het oog springende prestaties van de moderne architectuur naast de oude moskeeën en windtorens van de oude stad. Hoewel de winkels en de prachtige stranden twee van de grootste trekpleisters van Dubai zijn, is dit een stad die je ook onderdompelt in een typische Oosterse atmosfeer. Verken de souks van Dubai, deze openluchtmarkten die doen denken aan de bedoeïenen, met hun rijk aanbod aan producten, met inbegrip van gouden sieraden, kruidige Arabische parfums en zelfs elektronica aan dumpingprijzen. Ontdek het eeuwenoude versterkte dorp in de prachtige bergen van Hatta en ontrafel de mysteries van de woestijnen, met hun voortdurend veranderende zandduinen, gebeeldhouwd door de wind.

Het historische erfgoed van de stad wordt zorgvuldig onderhouden, ondanks de toeloop van bezoekers, die de stad heeft veranderd op een spectaculaire manier. Moderne winkelcentra en hoogtechnologische hotels domineren de skyline. Ondanks een terugval tijdens de recente wereldwijde economische crisis, wil Dubai de lat nog hoger leggen. Een groot aantal nieuwe superlatieven zal worden toegevoegd aan de lijst, zodra het megaproject Dubailand is voltooid. Maar voorlopig zullen het opwindende nachtleven, de spannende openluchtactiviteiten, de shoppingmarathons, de mysterieuze woestijn, de glinsterende stranden en de continu zonnige hemel de vakantie van talrijke plezierzoekers blijven opfleuren.

Top attracties Dubai

 • Dubai is een moderne stad, beter bekend om haar gedurfde bouwprojecten dan haar historische monumenten. Deze leemte is Dubai nu aan het aanpakken, door het herstel van historische gebouwen en wijken die behoren tot het Arabische erfgoed. Ondanks inspanningen van de regering wat de renovatie van historisch erfgoed betreft, blijft Dubai nog steeds een toeristische trekpleister voor haar brede gamma van buitenactiviteiten en het kleinere aanbod van binnendeuractiviteiten, in het bijzonder shopping. Maak dus het beste van de natuurlijke troeven van Dubai, de woestijn en de zee, net als van de door de mens gemaakte attracties, zoals de futuristische gebouwen en winkelcentra, met inbegrip van het indoor skiën.

  Een overblijfsel van het oude Dubai, de Bastakiyawijk, is zorgvuldig gerestaureerd en biedt de bezoekers een kijkje op de nederzettingen van de Perzische handelaars van weleer en de traditionele windtorens die de huizen langs de kleine kronkelende steegjes afkoelden. Musea als de Majlis Gallery en het Dubai Museum, dat zich bevindt in het Al Faheidi Fort, organiseren tentoonstellingen en laten zien hoe het leven was voordat Dubai het zwarte goud ontdekte. Als het weer het toelaat, is er op zaterdagochtend een gezellige vlooienmarkt. De monumentale Jumeriah Moskee is de enige moskee die openstaat voor niet-moslims, terwijl de Grote Moskee over de hoogste minaret van de stad beschikt.

  We gaan verder naar de ultramoderne wonderen van Dubai: de Burj Khalifa is momenteel de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Met zijn verbazingwekkende hoogte van 800 meter moet je dit moderne wereldwonder echt gezien hebben. Breng een bezoekje aan de Bellagio-achtige Dubai Fountain, het observatiedek op de 124ste verdieping, dat werd heropend na een ongelukje, en het nog steeds niet functionerende Armani Hotel. Breng ook een bezoekje aan het zelfbenoemde zevensterrenhotel Burj al-Arab voor een kopje thee en beslis voor jezelf of zij de twee extra sterren verdienen. Andere wonderen om naar uit te kijken zijn de Palm Islands en The World.

  Er zijn zoveel activiteiten als je maar kunt bedenken, maar geen vakantie naar Dubai is die naam waard zolang je niet uit een jeep bent gegooid die dendert over de duinen, om daarna te genieten van een spectaculaire zonsondergang over de vurige woestijn en een luxediner, vergezeld van entertainment in Arabische stijl. Andere leuke activiteiten omvatten skiën op echte sneeuw in Ski Dubai, een plek die zowel klimaat als geografie trotseert, en elke denkbare andere sport, zoals watersporten, varen in een heteluchtballon, een balletje slaan op de prachtige golfbanen, wadi-bashing en zandsurfen. Als je liever kijkt dan deelneemt, ga dan naar één van de sportwedstrijden, die gaan van kamelenraces tot paardenrennen en van spectaculaire tennisshows tot rugby. Voor de kinderen is er het Wild Wadi Water Park, het educatieve Children's City of het ongelooflijke Dubai Aquarium en de Onderwaterzoo.

  Vergeet niet om een cruise op de Dubai Creek te nemen in een Dhow of een Abra, gevolgd door een wandeling op de kade. Als je hebt gereserveerd in een strandhotel, dan heb je waarschijnlijk je eigen stukje wit zand om op te luieren. Indien niet, ga dan naar het openbare Jumeirah Beach Park om het beste te maken van de zon, het zand en de zee. Zodra het nieuwe project Dubailand is afgerond, zullen we dit hele hoofdstuk uiteraard moeten herschrijven.

Entertainment in Dubai

 • Een eerste opmerking is dat donderdag de uitgangsnacht is bij uitstek, want vrijdag en zaterdag zijn vrije dagen. Ten tweede liggen de meeste hippe clubs in hotels, aangezien slechts een beperkt aantal onafhankelijke clubs over drankvergunningen beschikt. Ten derde moet je gaan naar een bar met een uitzicht, omdat de uitzichten van op de toppen van gebouwen, in de buurt van het strand of zelfs onderwater verbluffend zijn.

  Het meest bruisende nachtleven vind je op plaatsen als de Boulevard in de Emirates Towers, Madinat Jumeirah, de Pyramids in Wafi City, en het Dubai Marine Beach Resort. Het neusje van de zalm zijn de Cin Cin, de Skyview Bar in de Burj-al-Arab, de 360 degrees, Buddha Bar en Barasti. De plaatselijke bevolking kan je ontmoeten in één van de koffiehuizen van Dubai, waar waterpijpen worden gerookt.

Winkelen in Dubai

 • Shopping in Dubai beantwoordt volledig aan de voorliefde van de stad voor superlatieven. De beste koopjes, de grootste winkelcentra, de meeste winkelcentra, de beste souks en misschien wel 's werelds grootste shoppingfestivals. Het feit dat mensen uit alle hoeken van de wereld hier zo talrijk naartoe komen, alleen om te winkelen, getuigt van de plaats die Dubai inneemt in de internationale rangorde op het gebied van shopping. Het is niet alleen de aangeboden hoeveelheid die verbijstert, ook het gamma: van de verblindende schittering van de grote goudsouk tot de overweldigende weelde van zijn enorme winkelcentra; van de ijle sfeer van de trendy designerwinkels tot de olfactorische aanval van de vismarkt; van het jaarlijkse Dubai Shopping Festival tot de jarenlange kortingen op elektronica. Je vindt hier alles en het is allemaal te koop.

  Winkelcentra

  De monsterlijke Mall of the Emirates was het grootste winkelcentrum in Dubai, tot de Dubai Mall kwam en hem de wind uit de zeilen nam. Maar het is nog steeds een geweldige plek om te winkelen. Harvey Nichols, Carrefour, winkels van luxemerken, internationale kledingketens en zelfs een skicentrum houden de bezoekersaantallen hoog. De Dubai Mall is nu het grootste winkelcentrum ter wereld en beschikt over een ijspiste en een overdekt aquarium. Chanel, Dior, Hermes en Saks Fifth Avenue vind je in het Bur Jurman, Mercato is gebouwd in renaissancestijl, Ibn Battuta bevat stijlen uit verschillende windstreken, terwijl winkelcentra als de City Centre Mall, de Emirates Towers Boulevard, Wafi Mall en Dubai Outlet Mall gewone winkelcentra zijn.

  Souks

  De nachtsouk, de bedwelmende specerijensouk, de verblindende goudsouk, een elektronicasouk en zelfs een namaaksouk met air-conditioning (Souk Madinat Jumeirah) bieden een welkome afwisseling voor de eenvormige winkelcentra. De beste koopjes zijn, onder andere, goud, omdat de goudprijzen er behoren tot de laagste in de wereld en de kwaliteit streng wordt gecontroleerd. Dingen om op af te dingen zjin de prachtige shishas, vanillestokjes, saffraan en textiel. Denk eraan dat van je verwacht wordt te onderhandelen, dus schaam je niet om af te dingen.

Reis tips in Dubai

 • Dubai is een vakantiebestemming waarvan je kunt genieten met een minimum aan planning. Naast het boeken van je vlucht en een hotel is er heel weinig dat je vooraf moet vastleggen. In de stad vind je gemakkelijk de weg en er is uitgebreide informatie beschikbaar over de aangeboden activiteiten. De stad heeft een uitstekende infrastructuur, is zeer veilig en heeft een liberaal beleid in vergelijking met andere Arabische staten. Dat in aanmerking genomen, is het nog steeds raadzaam voor vrouwen om zich bescheiden te kleden en openlijke uitingen van genegenheid te vermijden. Een groot deel van de bevolking bestaat uit immigranten en emigranten uit verschillende landen. Alcoholische dranken worden alleen geserveerd in hotels en drankgelegenheden en worden niet verkocht tijdens religieuze feestdagen en overdag in de maand van de Ramadan. Het departement voor marketing van toerisme en handel heeft kantoren in een aantal plaatsen, zoals de luchthaven. Je kunt jezelf ook aanmelden op www.dubaitourism.ae.

  Ter plekke geraken

  De meeste internationale luchthavens brengen je naar Dubai International Airport. Als alternatief kan je vliegen naar Sharjah International Airport, op 30 minuten rijden van Dubai of naar Abu Dhabi International Airport, op 2 uur van Dubai. Er is een netwerk van bussen, de zogenaamde Emirates Express, die pendelen tussen de hoofdsteden van de andere zes emiraten van de VAE. Langs de kust heeft Dubai een internationale cruiseterminal in Port Rashid.

  Vervoer

  De auto is het beste vervoermiddel om je in Dubai voort te bewegen. Autoverhuur kan worden geregeld op de luchthaven. Een internationaal rijbewijs of een tijdelijk rijbewijs van Dubai is vereist. Na een eigen wagen is het beste vervoermiddel de taxi. Taxi's zijn alomtegenwoordig, kunnen worden aangeroepen en beschikken over meters. Als je de diensten van taxi's zonder meter gebruikt, zorg er dan voor om vooraf een prijs af te spreken om te vermijden teveel te moeten betalen. De onlangs geopende metro van Dubai is handig als je naar de kust wil, de Burj Khalifa of The Mall of the Emirates. De metro heeft ook een halte op de luchthaven. Voor een meer schilderachtige route huur je best een abra, een kleine ferry waarmee je Dubai Creek oversteekt.

  Wanneer reizen

  Het kan ondraaglijk heet worden in Dubai. Het bevindt zich wel aan de kust, maar het is omgeven door een woestijn. Tussen mei en oktober is het zo warm en vochtig dat zelfs de zwembaden gekoeld worden. De beste tijd om te genieten van een vakantie in Dubai is van november tot mei. Als je hier bent om te shoppen, dan doet het weer er niet toe, alleen de precieze data van het Dubai Shopping Festival in januari. Denk eraan dat tijdens de maand van de Ramadan de restaurants laat open gaan en de bars en discotheken gesloten kunnen zijn.

  Evenementenkalender

  De twee belangrijkste evenementen voor de liefhebbers van shopping zijn het Dubai Shopping Festival en de Dubai Summer Surprises. Andere opmerkelijke gebeurtenissen zijn de Dubai Tennis Open, waar een aantal topspelers aan deelneemt, de Dubai Rugby Sevens en de paardenrace met het hoogste prijzengeld ter wereld, de Dubai World Cup.

 • Dubai International Airport bedient de stad en een deel van de aanpalende Emiraten. De luchthaven, het drukste luchtverkeersknooppunt in het Midden-Oosten, heeft drie terminals en is de thuisbasis voor de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai, Emirates. De luchthaven ligt op vijf kilometer van het stadscentrum van Dubai en is bekend om de belastingvrije winkels in de aankomst- en vertrekzalen van de luchthaven. Er zijn plannen in de maak om een andere luchthaven te bouwen, de Al Maktoum International Airport. Wanneer die wordt voltooid, zal die qua oppervlakte 's werelds vierde grootste luchthaven zijn. Alternatieve manieren om in Dubai te geraken zijn de Sharjah International Airport, op slechts 30 minuten van Dubai, de thuisbasis van Air Arabia en de Abu Dhabi International Airport, op twee uur rijden van Dubai en de thuisbasis van Etihad Airways.

  Dubai International Airport is enorm, maar ondanks zijn omvang maakt het drukke verkeer er een behoorlijk drukke plek van. Veel van de passagiers uit Zuidoost-Azië gebruiken Dubai als een tussenstop voor transatlantische vluchten. Pendelbussen vervoeren passagiers tussen de drie terminals en vertrekken elke 20-30 minuten. De luchthaven heeft een vijfsterrenhotel in de aankomsthal en beschikt over ander modern comfort, zoals wisselkantoren, bankautomaten, een medisch centrum, spa, gym, businesscentra, restaurants, een speciale lounge voor niet-begeleide minderjarigen en passagiers met bijzondere behoeften en natuurlijk de beroemde belastingvrije winkels. De luchthaven biedt ook de mogelijkheid om een auto te huren bij grote bedrijven zoals Avis, Budget, Fast Rent a Car en Hertz.

  In de stad geraken

  De meeste reizigers nemen een taxi naar Dubai stad, dat slechts op 10 minuten rijden ligt. De taxi's met meter van Dubai Transport zijn beschikbaar buiten de aankomsthal, maar je zult flinke instaptarieven mogen betalen. Op voorhand betaalde luchthaventaxi's kunnen geboekt worden in de aankomsthal. Alle drie de luchthavens hebben een aantal autoverhuurbedrijven, indien je zelf wenst te rijden in de stad. Neem voor een goedkopere optie de openbare luchthavenbussen van de stad Dubai, met extra opbergruimte voor bagage. De rit naar de stad duurt 20 minuten en je wordt afgezet aan de busstations Al-Subkha of Al-Ghubaiba. Ook de net geopende metro van Dubai vervoert passagiers naar terminals 1 en 3. Als je gevlogen hebt met Etihad Airways en aankomt in Abu Dhabi Airport, dan kan je gebruik maken van gratis vervoer naar Dubai, op kosten van de luchtvaartmaatschappij.

MEER Dubai Vakantie pakketten met beste hotels:

http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/778/213778/2241284-Majestic-Hotel-Tower-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Mankhool Road
3.9 / 5 8 beoordelingen
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Alleen hotel
€67,50
Alleen hotel
€67,50
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/260/347260/2241284-Dusit-Thani-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
133 Sheikh Zayed Road
4.4 / 5
 • FREE Internet access & local telephone calls
 • FREE Internet access & local telephone calls
Alleen hotel
€115,24
Alleen hotel
€115,24
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/201/294201/2241284-Al-Murooj-Rotana-Dubai-Other-1-LP.jpg
Al Saffa St
5.0 / 5 1 beoordelingen
 • Earl Bird Offer
 • Earl Bird Offer
Alleen hotel
€167,31
Alleen hotel
€167,31
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/588/79588/2241284-Golden-Sands-Hotel-Apartments-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Al Mankhool Street, Bur Dubai
3.6 / 5 7 beoordelingen
 • 15% korting verblijf van 1 nachten of meer
 • 15% korting verblijf van 1 nachten of meer
Alleen hotel
€42,42
Alleen hotel
€42,42
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/846/247846/2241284-Raffles-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
121800
5.0 / 5 1 beoordelingen
 • Raffles Club Lounge Privileges
 • Raffles Club Lounge Privileges
Alleen hotel
€262,61
Alleen hotel
€262,61
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/832/348832/69481597-Winchester-Grand-Hotel-Apartments-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
10B St, Al Mankhool
3.7 / 5 7 beoordelingen
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Alleen hotel
€62,73
Alleen hotel
€62,73
Free Cancellation
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/926/286926/2241284-Vida-Downtown-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
P O Box 114788, Emaar Boulevard
5.0 / 5 1 beoordelingen
 • FREE Breakfast
 • FREE Breakfast
Alleen hotel
€170,84
Alleen hotel
€170,84
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/795/71795/2241284-Millennium-Airport-Hotel-Hotel-Exterior-9-LP.jpg
Casablanca Street, Garhoud Area.
4.2 / 5
 • Stay for longer and SAVE
 • Stay for longer and SAVE
Alleen hotel
€85,56
Alleen hotel
€85,56
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/025/249025/2631759-Arabian-Courtyard-Hotel-and-Spa-Hotel-Exterior-2-LP.jpg
Al Fahidi Steet-(Opposite Dubai Museum)
4.3 / 5 3 beoordelingen
 • 10% korting verblijf van 1 nachten of meer
 • 10% korting verblijf van 1 nachten of meer
Alleen hotel
€71,35
Alleen hotel
€71,35
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/423/138423/2241284-Villa-Rotana-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Sheikh Zayed Road Dubai
5.0 / 5 2 beoordelingen
 • 20% korting verblijf van 5 nachten of meer
 • 20% korting verblijf van 5 nachten of meer
Alleen hotel
€87,69
Alleen hotel
€87,69
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/561/919561/2241284-Ascot-Hotel-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Khalid Bin Al Walid Road,
4.0 / 5
 • 10% korting verblijf van 1 nachten of meer
 • 10% korting verblijf van 1 nachten of meer
Alleen hotel
€71,36
Alleen hotel
€71,36
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/530/235530/2241284-The-Country-Club-Hotel-Dubai-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Port Rashid Road
3.7 / 5
 • Non refundable offer
 • Non refundable offer
Alleen hotel
€68,55
Alleen hotel
€68,55
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/652/37652/2241284-Fairmont-Dubai-Hotel-Exterior-3-LP.jpg
Sheikh Zayed Road Dubai United Arab Emirates P.O. Box 97555
4.3 / 5
 • Book in advance and SAVE
 • Book in advance and SAVE
Alleen hotel
€171,41
Alleen hotel
€171,41
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/847/68847/2241284-Dubai-Marine-Beach-Resort-and-Spa-Hotel-Exterior-4-LP.jpg
JUMEIRAH-01 099
3.8 / 5
 • New Year's Eve dinner
 • New Year's Eve dinner
Alleen hotel
€162,44
Alleen hotel
€162,44
http://www.tnetnoc.com/hotelphotos/291/667291/2241284-Flora-Grand-Hotel-Hotel-Exterior-1-LP.jpg
Al Rigga Rd, Deira,Near Al Rigga Metro Station United Arab Emirates
4.6 / 5 5 beoordelingen
 • Book Now and SAVE
 • Book Now and SAVE
Alleen hotel
€64,17
Alleen hotel
€64,17